De tweede film die we op de Parool Oscardag zagen, was The Wrestler, dé comeback-film van Mickey Rourke (geregisseerd door Darren — Requiem for a Dream — Aronofsky).

The Wrestler

De vergane ster Randy ‘The Ram’ kan zich maar niet ontworstelen aan het wrestling circuit. Zijn lichaam op deze manier ‘verkopen’ is het enige leven dat hij kent (en daardoor klikt het waarschijnlijk met Pam, zijn enige vriendin).

Ik zag vanwege het geweld best op tegen The Wrestler. Sport- en vechtfilms boeien me niet (met Rocky I t/m X maak je me ook niet blij ;) dus ik vreesde dat ik het nogal saai zou vinden. De ongure filmposter die al enige tijd in het bushokje bij mijn deur hing, hielp ook niet echt. Toch lieten we de concurrent Doubt er op het laatste moment voor schieten. Dat zou toch iedereen doen die de screenshot met Meryl Streep op cinema.nl ziet?

En dat was een goede keuze! Toegegeven, de film is af en toe vrij heftig (ik heb één keer mijn hoofd afgewend om het niet te hoeven zien), maar ik vond het vooral erg ontroerend. Zie bijvoorbeeld Ram’s provisorisch gerepareerde mouw op de foto… Soms is het verhaal een beetje cliché maar dat kun je net zo goed zeggen van de grote favoriet Slumdog Millionare. En The Wrestler beroerde me stukken meer dan Slumdog M.!

Mickey Rourke in his golden days

Mickey Rourke was een heuse hunk in de Eighties (look at those eeeeyes!). Ach ja, we worden allemaal ouder. En van Rourke wordt nu gezegd dat hij the #1 plastic surgery victim in the world is. Maar was die titel niet al veroverd door Michael Jackson? Waarmee ik wil zeggen dat dit soort geblaat me niet echt boeit.

Van mij had Rourke de Oscar voor Beste Acteur mogen winnen. En zijn mede-speelster Marisa Tomei die voor Beste Vrouwelijke Bijrol. En nee, ik heb geen spijt dat ik Doubt niet heb gezien nu Meryl Streep de Academy Award voor Tomei wegkaapte ;) Wat zeg je? O ja, dat was een hoofdrol ;) Ook denk ik niet dat ik op mijn mening terugkom als ik Oscarwinnaar Sean Penn in Milk heb gezien, al vind ik dat een sterke acteur. Mocht het toch zo zijn dan horen jullie dat ;)

Na enige twijfel is The Wrestler als 3e geëindigd in mijn top-5 van de Parool Oscardag. A close call met Slumdig Millionaire!

Advertentie