It’s Monday, our holiday is over and things are back to normal. That means having more healthy meals at home and making my menu plans. Highly necessary because there’s a HUGE haul of veggies in the fridge.
Here’s this week’s addition to it (apologies for the bad pic).
- silverbeet
- green beans
- garlic
- mini plum tomatoes
- red beets
- red Batavia lettuce
We still got lots of veggies left from last week, and from another type of CSA haul. From the top of my head: tomatoes, potatoes, corn on the cob, leek, fennel, radishes, sprouts, spring onion, spinach, white paprika, courgette, turnips, pumpkin, pointed cabbage, carrots, string beans.
So let’s dig in and make a dent!
Menu plan September 16th – 19th
- SUN ~ Saffron garlic rice (Veganomicon p.119) and Italian style sautéed spinach & tomatoes (p.106) with a tofu burger that’s a souvenir from France and radish salad with sprout greens and mustard dressing (inspired by Zonnig zomers tafelen p.21).
foto
- MON Indonesian ~ Nasi goreng and leftover tofu tausi takeaway (= black bean sauce) with some extra veggies added, simple cabbage salad (Feestmenu’s p.68) and emping.
- TUE
Mexican ~ Chilli with tortillas and a little leftover rice, corn on the cob, guacamole and coleslaw with avocado (Groentegerechten p.58).Change of plans: Indonesian ~ rice with sambal goreng boontjes á la Mr Gnoe.
- WED ~
Sautéed silverbeet (Veganomicon p.106) with smoky tempeh (p.130) on mashed potatoes and a sweet beet salad (Feestmenu’s p.68).Yesterday’s plan: Mexican ~ Chilli with tortillas and a little leftover rice, corn on the cob, guacamole and coleslaw with avocado (Groentegerechten p.58).
- THU ~ Sautéed silverbeet (Veganomicon p.106) with smoky tempeh (p.130) on mashed potatoes and a sweet beet salad (Feestmenu’s p.68).
I hope Wednesday’s loot will be on the small side! ;)
8 reacties
Comments feed for this article
maandag 17 september 2012 bij 17:21
Chiara
It looks delicious! Nice to see that you started again to write your meal plan :-) (I am also going to eat chili this week)
woensdag 19 september 2012 bij 18:35
Gnoe
Yup, it feels good to have a menu plan up again! It’s not that I didn’t make them but I messed around with them too much.
maandag 17 september 2012 bij 18:33
Chinoiseries
Nice haul of veggies! I wonder, what else can one do with silverbeet/chard other than stir-frying?
woensdag 19 september 2012 bij 18:37
Gnoe
Casserole! Cook the silverbeet (in 3 cm pieces) and put it in the oven with a béchamel sauce and bread crumbs (15 mins on 200ºC).
woensdag 19 september 2012 bij 17:30
Charlotte
Yum! As a fellow Utrechter (right…?), where do you get your veggies?
woensdag 19 september 2012 bij 18:34
Gnoe
Nou dan kan het ook wel even in het Nederlands :) Mijn groentetas komt van Amelis’Hof in Amelisweerd. Maar daar haal ik hem niet op want er zijn her en der afhaalpunten in de stad! Aanvullende groenten bestel ik bij ’n Groene Kans in Groenekan en die haal ik dan ook bij een afhaalpunt in Voordorp. Bevalt goed zo!
donderdag 11 oktober 2012 bij 14:43
Charlotte
Merci! Ik heb 3/4 van het jaar een groentepakketje van http://www.tuinderijdegroenestreen.nl, maar zij leveren in de winter niet dus ben op zoek naar lokale alternatieven voor die maanden.
donderdag 11 oktober 2012 bij 19:31
Gnoe
Aw, Groenekans en Amelis’Hof leveren ook niet in de winter (vanaf kerst – mei); dan heeft de grond rust.