Aardvlo veggiebag week 51

Het op één na laatste Aardvlo groentenpakket van het seizoen… Het is dan ook al week 51! En we kregen weer eens nét wat we nodig hadden :)

  • boerenkool
  • kabocha pompoen (Japanse! :)
  • knolselderij
  • zomerworteltjes (wie had dat gedacht? ;)
  • knoflook
  • sjalotjes
  • pastinaak

Zomerpeentjes in de wintertas, dat is een verrassing! Laat ik nu net wortel nodig hebben voor inarizushi! Dat zijn zoete tahoebuideltjes gevuld met sushirijst (naar wens met wortel en zwart sesamzaad), ook wel tofu puffs genoemd. Het is een ‘snack’ in de bento’s van Japanse kinderen. De voorgeprepareerde zakjes kun je hier in vacuümverpakking kopen — en ik heb dan ook 2 pakjes op voorraad die dringend op moeten. Hm. Dat doet me eraan denken dat ik dringend weer eens verslag moet uitbrengen over mijn hamsteruitdaging ;) But first things first.

Een experiment om met ei gevulde buideltjes te maken, tamago no takarabukuro, mislukte deze week :( De gefrituurde sojazakjes zijn al voorgesneden en — helaas — gewoon te klein om een heel ei in te doen. Maar dat niet alleen: ze scheurden ook meteen… Ik denk (fluister) omdat ze door ouderdom wat te droog zijn geworden :\ Moet ik die dingen maar niet zo lang laten liggen! Nu het pak open is moet de rest snel op; hopelijk gaat het beter met de tofu puffs. Daar hebben we al ervaring mee, dus als die ook mislukken is de oorzaak duidelijk ;) *shifts blame*

Naast de zomerworteltjes ligt bevroren boerenkool. Zo van het land ;) Die kan niet lang bewaard worden en gaat dus als eerste in de pan. Als Hollandse boerenkoolstampot met vegaworst of nepspekjes, dan wel een ‘Indische’ variant: pittig gemaakt met lekkere sambal en daarbij gebakken tempeh en gefruite uitjes.

De knolselderij? Die gaat natuurlijk in een erwtensoepje (beproefd recept). Daar is het met die sneeuw buiten echt weer voor!

Advertentie