Ook in week 34 kregen we weer een fijne tas van De Aardvlo!
Maïs behoort tot mijn favoriete groenten — ik zou wel iedere dag een maïskolf lusten maar dat is niet zo goed voor me ;) En ook courgette staat hoog in de top 10; wisten jullie dat ik die groente pas heeeeeeel laat heb ontdekt, in 1990 of zo?!
Biologische prei smaakt geweldig, veel beter dan die van de Appie (oooooh daar komt weer een preek van mijn broer ;) en die fris en fruitige zomerappeltjes komen ook als geroepen!
Tel daarbij de spekbonen en romainesla op en je weet: dit is een superweek! :))
9 reacties
Comments feed for this article
donderdag 20 augustus 2009 bij 14:46
Kitty
Biologische groente is imho zwaar ‘overrated’. Ik vind dit soort groenten zelden smaakvoller dan de ‘gewone’ groenten uit de supermarkt. Ik heb ook met tussenpozen van die groente abonnementen gehad. Heb een tijdje vrijwillig (om verveling te verdrijven) meegeholpen op een biologische kleinschalige tuinderij waar ik menig biologisch courgette / sperzieboon mee naar huis heb mogen nemen; lekker hoor, daar niet van, maar niet lekkerder dan wat je gewoon in de handel kunt krijgen.
Het is an sich niet zo vreemd dat je courgette pas laat hebt ontdekt; volgens mij was het spul voor 1990 nog nauwelijks verkrijgbaar en bovendien is de eetcultuur pas vanaf 1990 heel erg veranderd, mede door de Allerhande (nou ja… ik woon sinds 1990 op mijn zelf/samen en heb eigenlijk via de Allerhande leren koken ;) dat is ook wel mijn redding geweest: het enige (slechte) voorbeeld was mijn moeder en die kon absoluut niet koken, zo blijkt achteraf, nu ik beter weet ;)) Allerhande zelf bestaat natuurlijk al sinds 1955.
donderdag 20 augustus 2009 bij 14:47
Kitty
owja… maar evengoed eetsmakelijk hoor HAHA!
donderdag 20 augustus 2009 bij 15:03
gnoegnoe
Nou bedankt ;) LOL
Ik ben het met je eens dat je niet altijd verschil proeft maar sommige dingen… Appels ECHT WEL en aardappels/tomaten/komkommer/prei dito. Zo zijn er nog wel wat groenten. Wilde spinazie heeft bijv. ook een betere bite en de beleving van eten draagt bij aan de smaak!
Mr Gnoe kent courgettes al van jongs af aan (nee, geen leeftijdsverschil van 20 jr ;) maar die ging dan ook vaak naar Italië op vakantie. Wij kwamen niet verder dan Frankrijk en Frankrijk en Frankrijk :\ Toch zou je daar toen ook courgettes gehad moeten hebben?
Pastavariatie, ook zoiets wat pas met Mr Gnoe kwam, evenals salade Caprese :)
vrijdag 21 augustus 2009 bij 09:07
Kitty
Dan verschillen smaken gewoon en ben jij een fijnproever ;)
Maar ik zal binnenkort eens even bij de natuurwinkel langsgaan voor biologische groente en dan eens kritisch gaan proeven (met als vergelijking de groente uit de supermarkt).
Ik kan me het dan – nu je dat zo zegt – wel voorstellen als men het vanuit andere landen kent, omdat je daar op vakantie ging(gaat).
Maar ja… ikkes ben als kind nog nooit op vakantie geweest, laat staan uberhaupt naar het buitenland (dus ik was onwetend mbt courgettes hihi)… En mijn moeder haar kookkunsten bestonden uit:
groente (bijv. gekookte andijvie, met maizena om het kookvocht te binden blergh, zo deed ze het ook met witlof, ook blergh), aardappels met vlees (geregeld bloedworst, want dat was lekker goedkoop) en slavinken die om 10 uur ’s ochtends op werden gezet, even aangebakken en dan de hele ganze dag op het fornuis (zonder vlammetje) bleven staan, zomer, winter, maakte niet uit… ‘tis een wonder dat ik niet ben overleden aan een voedselvergiftiging…. En macaroni met zo’n kruidenzakje (dus geen saus) en blokjes boterhamworst en ham…
Ik ben blij dat ik qua eten klaarmaken het licht heb gezien… Niet dat ik heel erg veel moeite ervoor doen (ik ben van simpel en snel klaar), maar het moet wel lekker zijn.
vrijdag 21 augustus 2009 bij 22:22
gnoegnoe
Brrrr maizenapapjes! Alsof andijvie nog iets nodig heeft om slobberiger te worden :\ We hebben het hier tenslotte over de tijd dat groenten veeeeeeeel te lang werden gekookt. Ik kook eigenlijk nooit meer andijvie. Rauw, in sla of stampot — of geroerbakt. Maar koken, nee. Bij mij thuis was het qua eten niet zo erg als jij beschrijft maar het was natuurlijk een weinig creatieve tijd. Ooit heb ik het ‘Comité Aardappel Nee!’ opgericht: ik hield niet van gekookte aardappels en tja, Hollandse pot… Nu vind ik dus de biologische aardappeltjes wel lekker!
Dus over de smaak van biologisch vs. ‘Appie’: met mijn broer hebben we ook eens zo’n blinde test gedaan. Dat was met spinazie (vindtielekker). Daar kwam uit dat hij de smaak niet echt vond verschillen maar de textuur wel. Eén-nnul voor biologisch ;) Maar met tomaten hoef ik het niet te proberen want hij is een tomatenhater… :P
donderdag 20 augustus 2009 bij 18:25
Arja
spekbonen? zijn dat tuinbonen (die je soms met spek in een gerecht verwerkt) of is het een soort die ik niet ken?
donderdag 20 augustus 2009 bij 18:32
gnoegnoe
Het is een soort die je niet kent :) Zit in tussen de sperzieboon en snijboon — die laatste is geen favoriet (om het zacht uit te drukken) maar de spekboon is lekker! :) http://nl.wikipedia.org/wiki/Spekboon
donderdag 20 augustus 2009 bij 22:44
Arja
aha, een collega van de pronboon!
donderdag 20 augustus 2009 bij 22:45
Arja
k! pronKboon. dus.