Vorige week heb ik met wlfr de eindetappe van het Utrechtpad gelopen. We hebben de 163 kilometer in 14 etappes afgelegd, verspreid over 3 jaar (en 1 maand). De rondwandeling door mijn woonprovincie is goed bevallen — maar de laatste lootjes wegen het zwaarst! De geplande 17,5 km van Slot Zuylen tot station Bunnik liepen uit op 26,9!

Het begon al verkeerd toen we, komend vanuit verschillende richtingen, allebei de juiste halte misten: ik zag wlfr vanuit mijn bus voorbijrijden in zijn bus :-o

Dat leverde vast een uur vertraging op aan de start ;) Vervolgens moesten we een enkele kilometers terug toen we er bij Fort de Gagel achterkwamen dat die rood-gele stickers die we volgden van het Waterliniepad waren – niet van ons Utrechtpad! We were not amused! ;) We leken wel een stel beginners in plaats van kilometervreters :\ En dat op (relatief) bekend terrein! Misschien wel daardóór? O, dat is een mooie smoes! :)

Anyway, we dronken wat op het terras bij Fort de Klop en pakten toen het traject weer vol goede moed op.

Was dat even balen toen we bij Amelisweerd met de laatste 3,5 km in het verschiet opeens voor een hek stonden: brug afgesloten i.v.m. onderhoud. Nóg een stuk omlopen! Vlakbij de autoweg hebben we toen maar een modderige sloot getrotseerd om niet 180 graden de verkeerde richting op te hoeven lopen. Als ik — naar waarheid — vertel dat het eenmaal in Bunnik vervolgens begon te regenen en wlfr bijna een boete kreeg omdat hij niet over een treinkaartje van 1,30 beschikte, dan denken jullie vast dat ik overdrijf?

Hoe dan ook, wij zijn niet voor één gat te vangen: over het geheel genomen vonden we het wandelen van het Utrechtpad erg geslaagd. Na een gepaste rustperiode beginnen we dan ook aan een nieuw project: het Groene Hartpad, 192 km door het Hollandse polderlandschap van onze jeugd. Ook al is het begin daarvan toevallig exact hetzelfde als de Bieslandse Boswandeling die ik vorige week met de Wandelgrrls liep ;)

Naschrift: zaterdag was ik opnieuw in Amelisweerd en bleek het pad alweer open! We hebben dus echt pech gehad…

Advertentie