What to do? Deze week zitten er kapucijners in onze groentetas! Ja, dat schrijf je met een k, niet met een c ;) Ik ben er eigenlijk niet zo dol op en heb dan ook geen creatieve ideeën (wel met een c) voor verwerking :\ Ach, van die melige ballen uit blik zijn natuurlijk iets heel anders dan zo vers uit de peul! Ik verwacht in ieder geval meer bite ;)
Toevalligerwijze staat er voor komende dagen al een van onze all-time favourites op het menu: frijoles (mexicaanse bonen), dus ik denk dat we de kidneybeans uit blik maar vervangen door deze verse bonen. Of het wordt een combinatie. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd dus ik zal het recept hiervoor spoedig posten :) Het is gebaseerd op een gerecht van Eethuis Iris in Eindhoven.
Verder in de tas:
- kropsla
- prei
- courgettes
- venkelknol
- bos koriander
Met de rest van de groentes maken we waarschijnlijk nog een maaltijd uit een, inmiddels aardig beduimeld, kookboekje van Eethuis Iris: Heerlijke vegetarische menu’s. Hoe klinkt dit: preiquiche, gebakken courgette met zonnebloempitjes, Napolitaanse witte bonen en venkel-tomatensalade? Alsof het op de tas van deze week is uitgezocht!
6 reacties
Comments feed for this article
zondag 26 juli 2009 bij 18:11
JannyA
Natuurlijk…heel anders dan die dingen in blik. Meer een doperwt dan een boon. Maar wel lekker hoor.
Die Iris-boekjes zijn trouwens echt leuk. Zo’n preiquiche bijvoorbeeld klinkt me prima in de oren. En hoewel “haver-kaaskoekjes” misschien minder aanspreekt, de smaak is prima.
zondag 26 juli 2009 bij 18:35
gnoegnoe
Inderdaad, ik heb verschillende van die Irisboekjes en hoewel ik al veel kookboeken de deur uit heb gedaan zijn dit heuse blijvertjes! De haver-kaaskoekjes heb ik overigens nog nooit geprobeerd… Ik zal ze opzoeken! ;)
Vanavond eten we spitskoolkoekjes uit het groentenboekje van Eethuis Iris; ook heel lekker!
zondag 26 juli 2009 bij 21:49
Kitty
verse kapucijners zijn fantastisch; meer doperwt-achtig, maar dan met veel meer smaak. Er zijn -tig lekkere recepten te vinden. Als je ze eenmaal hebt geproefd, wil je (bijna) niet meer anders.
dinsdag 28 juli 2009 bij 16:13
gnoegnoe
@JannyA
@Kitty
LOL jullie maken wel OVERDUIDELIJK dat ik nog nooit een verse kapucijner heb gezien! Groen en rond… Ik zou kidneybonen ook niet gauw vervangen door erwtjes, dus ik trek toch maar gewoon een blik open voor de frijoles :) En zoek een ander lekker receptje voor de kapu’s.
woensdag 14 juli 2010 bij 23:40
leeswammes
Ik zou inderdaad ook niet de kidneybonen vervangen door kapucijners (met k). Die cijners zijn (uit blij tenminste) toch wat steviger dan kidneybonen.
Wat wij ermee doen: potje met courgette (!), paprika, tomaat, wat italiaanse kruiden en wat vegetarisch gehakt, ui, preitje (evt.) en wat je verder maar wilt. Een soort van chili con carne zonder vlees en met wat je maar in huis hebt.
Veel plezier met al die prima klinkende recepten!
zondag 18 juli 2010 bij 12:47
gnoegnoe
Klinkt lekker dat kapucijnerpotje :) Het is gewoon zo gek dat in de verse bonen hun blikvariant nauwelijks te herkennen is! #blijftverbaasd