Na een vliegende start in de hamsterrace, zakte het tempo in april nogal in. Maar met de komst van mei heb ik een enorme spurt genomen! In één week heb ik 6 dingen gebruikt (waarvan 3 helemaal opgemaakt :)

  • dipperolie gebruikt voor knoflookstok-broodjes bij de zondagse lunchsoep,
  • cajunkruiden opgemaakt met aardappeltjes uit de oven,
  • mungbonen in de week gelegd voor verse taugé (een eerste poging: mijn vader deed dit vroeger in een zeef!),
  • tuinkers en mosterzaad gezaaid om te kiemen,
  • het laatste Hongaarse peperbouillonblokje in tomatensoep verwerkt,
  • en last but not least: eindelijk dat pakje groene-theeijs gemaakt.

Het ijs was een heus experiment want de instructies waren in het Japans :\ En de houdbaarheidsdatum was al aardig expired… Gelukkig was het poeder tenminste houdbaar tot LOL (zie foto)! Ik kan jullie geruststellen: er ligt hier niemand met de pootjes omhoog — het is dus gelukt én het was lekker! :)

Ik heb me beholpen met de pictogrammen op de verpakking en een paar westerse getallen. Het was ook wel handig dat (nota bene) BBQ NL dit al eens vóór mij heeft uitgeprobeerd; zo ontdekte ik net op tijd dat ik alleen een eidooier nodig had en geen heel ei :\ Had z/hij dan wel leesbare instructies??? In tegenstelling tot deze blogger kreeg ik geen hulp van een ijsmachine — nou ja, wel van de vriezer natuurlijk ;) Hoe ging het in zijn werk? Een kind kan de was doen…

  1. 150 cc melk mixen met 1 eidooier
  2. ijspoeder erbij (65 g) en 2 minuten rustig blijven mixen
  3. in een diepvriesbakje minstens 3 uur in de vriezer

Ik ging wandelen en geocachen met wlfr zodat het wel een stuk langer koud lag. Wlfr had na onze op-een-na-laatste etappe van het Utrechtpad als proefkonijn moeten dienen, maar hij koos het hazepad ;) Nou ja, bleef er des te meer over voor de thuisblijvers! :) En een volgende keer probeer ik groene-theeijs te maken met echt matchapoeder!