Na een vliegende start in de hamsterrace, zakte het tempo in april nogal in. Maar met de komst van mei heb ik een enorme spurt genomen! In één week heb ik 6 dingen gebruikt (waarvan 3 helemaal opgemaakt :)
- dipperolie gebruikt voor knoflookstok-broodjes bij de zondagse lunchsoep,
- cajunkruiden opgemaakt met aardappeltjes uit de oven,
- mungbonen in de week gelegd voor verse taugé (een eerste poging: mijn vader deed dit vroeger in een zeef!),
- tuinkers en mosterzaad gezaaid om te kiemen,
- het laatste Hongaarse peperbouillonblokje in tomatensoep verwerkt,
- en last but not least: eindelijk dat pakje groene-theeijs gemaakt.
Het ijs was een heus experiment want de instructies waren in het Japans :\ En de houdbaarheidsdatum was al aardig expired… Gelukkig was het poeder tenminste houdbaar tot LOL (zie foto)! Ik kan jullie geruststellen: er ligt hier niemand met de pootjes omhoog — het is dus gelukt én het was lekker! :)
Ik heb me beholpen met de pictogrammen op de verpakking en een paar westerse getallen. Het was ook wel handig dat (nota bene) BBQ NL dit al eens vóór mij heeft uitgeprobeerd; zo ontdekte ik net op tijd dat ik alleen een eidooier nodig had en geen heel ei :\ Had z/hij dan wel leesbare instructies??? In tegenstelling tot deze blogger kreeg ik geen hulp van een ijsmachine — nou ja, wel van de vriezer natuurlijk ;) Hoe ging het in zijn werk? Een kind kan de was doen…
150 cc melk mixen met 1 eidooier
- ijspoeder erbij (65 g) en 2 minuten rustig blijven mixen
- in een diepvriesbakje minstens 3 uur in de vriezer
Ik ging wandelen en geocachen met wlfr zodat het wel een stuk langer koud lag. Wlfr had na onze op-een-na-laatste etappe van het Utrechtpad als proefkonijn moeten dienen, maar hij koos het hazepad ;) Nou ja, bleef er des te meer over voor de thuisblijvers! :) En een volgende keer probeer ik groene-theeijs te maken met echt matchapoeder!
10 reacties
Comments feed for this article
maandag 11 mei 2009 bij 10:30
maaike
Dat ijs ziet er spannend uit, zeg! Leuk.
dinsdag 12 mei 2009 bij 11:26
angeline
Wat een goed idee om die voorraadkast op die manier leeg te krijgen. Ik ben zelf ook zo’n hamsteraar, neem graag dingen mee voor ‘je weet maar nooit wanneer je het eens in een recept nodig hebt’. Ik ga je navolgen!
woensdag 13 mei 2009 bij 12:14
Gnoe
Leuk, succes! Doe je ook (minstens) 2 dingen in de maand?
vrijdag 15 mei 2009 bij 16:16
angeline
Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik 37 dingen uit mijn voorraad heb gehaald (en nog eens 7 dingen (al dan niet aangebroken) heb weggegooid).
Met maar 2 dingen in de maand kom ik er niet. Nee, zo snel mogelijk opmaken. Meerdere dingen zijn een jaar tot 3 jaar over de datum. Schaam, schaam. Het record was een pot sambal: houdbaar tot juni 1996. Hoe ik eraan gekomen ben, geen idee, want ik hou niet eens van sambal. Maar waarom heb ik het dan zo lang laten staan?
Zijn wij de enigen met zo’n voorraadbeleid of moeten we een nationale campagne op touw zetten?
vrijdag 15 mei 2009 bij 16:17
angeline
Oh ja, ik heb alles in de woonkamer staan – een goede stimulans om alles héél snel te gaan gebruiken.
vrijdag 15 mei 2009 bij 17:06
gnoegnoe
LOL die sambal hoort zeker tot de dingen die je hebt weggegooid???
Enne, ik ben geheel niet onder de indruk van dat aantal! Mijn lijst (in de eerste post) is niet helemaal compleet… ‘k Zou best een lijstje van jouw spullen willen zien… Of een fotootje, aangezien het allemaal bij elkaar staat! :))
Way to go grrl! Keep me updated :)
maandag 18 mei 2009 bij 14:10
angeline
Ik ga met de billen bloot, hoor. Zie mijn blog Liensdingen.blogspot.com.
maandag 18 mei 2009 bij 19:03
gnoegnoe
Dat ga ik bekijken! :)) En ik heb er mooi maar even een linkje van gemaakt om andere nieuwsgiergen van dienst te zijn ;)
zondag 2 mei 2010 bij 23:25
noskos
Met matchapoeder is het ijs een stuk lastiger omdat ik er verschillende sterktes van tegen ben gekomen. Een te sterk poeder geeft, raar maar waar, een vissmaak aan je ijs, niet echt lekker. Dus liever te weinig poeder om te proberen dan te veel!
maandag 3 mei 2010 bij 08:29
gnoegnoe
Bedankt voor de tip! Ik heb het nog niet geprobeerd en zal dat ook niet op de bonnefooi doen maar me even flink verdiepen in recepten. Want ik kan me wel iets voorstellen bij de beschrijving die je geeft… vis-ijs blegh :(