Links mijn favo bentobox, rechts de nieuwe Utrechtse

Links mijn favo bentobox, rechts de nieuwe Utrechtse

Een ‘probleem’ voor bentoliefhebbers is dat je voor je hardware bent aangewezen op winkels in Japan en de VS, kortom: op internet. Dat maakt de spullen vaak prijzig, en niet in de laatste plaats vanwege de verzendkosten. Ik viel dus stijl achterover toen ik in mijn hometown Utrecht spulletjes vond van Japanware, het merk van mijn favoriete bentobox! Niet zo mooi als mijn lunchbox natuurlijk, maar wel bijpassend ;)

Helaas heeft de winkelier aan de Vismarkt vooral ‘Hollandse’ spulletjes geïmporteerd: het meest ‘Oosters’ zijn eigenlijk de doosjes voor eetstokjes. Maar die leken wat aan de korte kant zodat ik mij heb kunnen beheersen en alleen een enkelvoudig doosje heb gekocht dat met een elastiek erom dienst kan doen als simpele bentobox. Of als botervloot want daar zit ik ook om te springen ;)

Hanami-picknick

Het dienblad met de paarse print van mijn oorspronkelijke bentobox, de leuke gebloemde schaal en de chopsticks houder die ik in eerste instantie in de klauwen had, heb ik braaf weer teruggelegd. Dan kan ik beter een écht mooie nieuwe bentobox kopen via eBay of J-List… Dat mag, want op de terugreis van onze paas-hanamiviering in de Japanse kersenbloesemtuin is een van mijn usagi-dozen gesneuveld :(

Advertentie