En hier is ze dan: onze campbelli dwerghamster Yoshitoshi, of Yoshi for short ;) Zoals je ziet is ze nog steeds een beetje camera shy, maar ze is niet meer zo verlegen als eerst :) Ze komt al helemaal los in dat molentje van d’r! ;)

Lang geleden was er een moment in mijn jeugd dat ik 32 dwerghamsters tegelijk had… Toegegeven, daar zaten enige logees bij ;) Maar je begrijpt dat ik een zwak heb voor die beestjes. Toch had ik niet gedacht er ooit nog een in huis te hebben… Ik hou niet (meer) van gekooide dieren — trouwens ook niet van nestjes katten want er zijn genoeg afgedankte huisdieren in Nederland die een nieuwe eigenaar zoeken. En zo kom ik dus ook aan Yoshi: uit de knaagdieropvang. Een hamster leeft maar 2 á 2 1/2 jaar en dan wil je toch niet dat ze een groot deel daarvan in het asiel doorbrengt?

Het vroeg trouwens ook enige zelfbeheersing om niet meteen een van de vele konijnen uit Knaag & Ko te ‘redden’. Hoe kan het dat er nog knaagdieren in dierenwinkels en tuincentra (!) worden verkocht terwijl er zoveel schattige beestjes om een baasje zitten te springen? En dat in de stad van de wereldberoemde Nijntje!

Tijd dus voor een contactadvertentie…

Advertenties