Alwéér een nieuwe ontdekking in ons groentepakket: wortelpeterselie. Nog nooit van gehoord! :-o Het is maar goed dat er een inhoudsopgave in de tas zit, want anders was het als pastinaak de pan in gegaan…

Pastinaak en wortelpeterselie

Rechts wortelpeterselie, links pastinaak. Hoeveel verschillen tellen jullie?

Omdát we nog pastinaak hadden, en ook worteltjes, venkel en verse tijm, maakten we in honing geroosterde wortelgroenten; een variatie op een recept uit Vegagerechten van Veltman Uitgevers. Riskant, want uit datzelfde boek was ooit de aardpeer geroosterd met knoflook en rode wijn gekomen waarover ik eerder deze week schreef. Maar dit was heerlijk met een kaasomelet! De smaak van wortelpeterselie heb ik alleen niet herkend… Het waren ook wel erge kleintjes hè. Helaas ben ik vergeten om ze vooraf rauw te proeven, maar ik kan wel zeggen dat ze lekker ruikten roken: een beetje fris naar knolselderij en maggi.

Het recept is op een later moment toegevoegd.

Advertenties