Hij was er vandaag, De Tas! We werden gisteravond speciaal gebeld door De Aardvlo dat we deze week meteen konden beginnen met ons groenteabonnement. Da’s lekker snel!
Na werk dus langsgefietst bij het afhaalpunt in onze buurt. Ik moest me beheersen om pas thuis te kijken wat er precies in het verwenpakket zat… :)
Ook nieuwsgierig?
- andijvie
- prei
- rode bataviasla
- aubergine
- St. Jansui
- bladselderij
De Sint-jansui schijnt authentiek Utrechts te zijn en is iets zoeter dan de bosui. In het bijbehorende Vlooienbeetje stond dat Prins Bernhard soms speciaal naar Utrecht kwam om deze ui te kopen. Mocht je dat interessant vinden ;)
Voor ons wordt het veel andijvie eten de komende week want we hadden nog een krop in huis. Maar ik geef ook een halfje aan mijn tante, die best wel zo’n groenteabonnement zou willen maar bang is dat ze het pakket in haar eentje niet op kan.
In de planning zit nu: bami goreng (met de selderij) en roergebakken andijvie met prei en rooktofu, andijviestampot met kerrie en cashewnoten, en gevulde aubergine naast andijviesalade met mosterddressing, rijst en een Tivall Marokkaanse burger.
Vanavond aten we al van de sla en St. Jansui bij onze pasta-roomsaus met asperges.
En van de resterende bladselderij en prei en kliekjes groente uit de koelkast maak ik ook nog groentebouillon.
Het moge duidelijk zijn: tot nu toe vind ik het fantastisch! :)
1 reactie
Comments feed for this article
zondag 3 juni 2012 bij 21:38
Zilvervis
De St Jansui is een typisch Utrechtse uiensoort. Wie meer wil weten over de achtergronden ervan vindt op mijn blog een boeiend interview met een Utrechtse teler hiervan: http://zilvervis.net/2012/06/01/typisch-utrechtse-st-jansui-heeft-nog-maar-een-teler/