Apologies to all English readers… I have decided to continue Gnoe's journal in Dutch because erm… it's quicker to write!

Nee, deze post gaat niet over hypergevoeligheid oftewel hoog-sensitieve personen, maar over hype-gevoeligheid. Ik laat mij er namelijk graag op voorstaan dat ik dat níet ben. Daar moet ik op terugkomen! Voor mijn verjaardag kreeg ik – op verzoek – twee witte orchideeën (hybriden). Ik zocht al een poosje naar iets moois voor in de vensterbank en deze Japans aandoende bloem past goed bij ons.
 
Maar ik wist niet dat ik het mijn gulle gever daarmee moeilijk maakte… De orchidee is namelijk momenteel zó populair dat het problematisch bleek om aan puur witte exemplaren te komen (overigens geen special request maar staat wel het mooist in onze kamer met knallende kleuren), en helemaal als er meer dan één bloementak aan moest zitten. Ook daar zou ik zelf nooit aan hebben gedacht, maar u begrijpt: de schenker is een kenner :)
Hoe dan ook heb ik met enige vertraging twee prachtige exemplaren gekregen. En ik doe ze braaf iedere week in bad! Kijken of ik ze langer goed kan houden dan de rest van Nederland ;)
 
Blijkbaar ben ik geïndoctrineerd geraakt door alle orchideeën in vensterbanken waar ik dagelijks langskom. In plaats van hoog-sensitief te zijn, heb ik dus waarschijnlijk een olifantshuid ;)
Orchids
Advertentie